Nieuws

KlikMaasgouw bezoekt NLDoet vrijwilligers in Maasgouw


 

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het hele land, weer NLDoet. Ook in Maasgouw waren er weer heel wat vrijwilligers aan het klussen.
KlikMaasgouw (Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw) bezoekt elk jaar verschillende projecten van NLDoet. Zo ook dit jaar op zaterdag 16 maart in Maasbracht en Linne en aan de andere kant van de Maas, in Heel en Thorn.

Weerderhof Linne
In Linne het Weerderhof (zwembad en speeltuin) werken door het jaar heen zo’n 100 vrijwilligers.  Vandaag werd er hard gewerkt om het zwembad schoon te maken en de pompen na te kijken en alles ”zomerklaar” te maken. De Weerderhof draait geheel op vrijwilligers, alleen de badmeesters worden betaald. Om alles draaiende te houden wordt in de “Toko” ijs en frisdrank verkocht. Zoals op veel plaatsen is het voornamelijk de “oude garde” die het meeste werk verzet, en is men altijd op zoek naar vrijwilligers.
Informatie: www.weerderhof.nl

Molenstichting Maasbracht
In Maasbracht werd door vrijwilligers van de Molenstichting onkruid gewied rond de Leonardusmolen (1865) en alles in gereedheid gebracht voor de zomermaanden.
De opslagloods werd opnieuw ingericht, houtwerk werd vervangen en een constructie werd gemaakt ter bescherming van ongedierte. De molen, een monument, is op zaterdagen open voor publiek. In de zomer open op zaterdag en ’s middags op donder- en woensdagen. Men kan de molenaar aan het werk zien met het malen van granen. Boekweit en spelt wordt er gemalen naast het gewone graan, voornamelijk voor de bakker. Liefhebbers kunnen een zakje meel, boekweit en spelt kopen in het winkeltje.
Informatie: www.leonardusmolen.nl

Stichting Jeugdwerk Thorn
Aan de andere kant van de Maas bezocht KlikMaasgouw ook op zaterdag Stichting Jeugdwerk Thorn. De vrijwilligers waren opbergrekken aan het ophangen en er werden nieuwe stellingen in de werkruimte opgesteld. Stichting Jeugdwerk Thorn is dé jeugdvereniging voor alle kinderen van Thorn en omstreken van 4 tot 16 jaar. Voornaamste doel is dat kinderen buiten in de natuur bewegen en in dit kader is er ‘s zomers een zomerkamp. Met 16 vrijwilligers worden alweer de voorbereidingen voor dit zomerkamp getroffen. De jeugd zal samen met de vrijwilligers vlotten bouwen en een tentenkamp opzetten.
Informatie: www.jeugdwerkthorn.nl

Park Piahoeve Heel
Op de kinderboerderij van St. Anna werden op deze zaterdag de dierenverblijven opgeknapt. De vrijwilligers waren druk met planken zagen en timmeren Op de Piahoeve verzorgen cliënten van St. Anna de dieren. Ze werken in de groenvoorziening, onderhouden de moestuin en staan klaar voor de gasten van het theehuis. Creatieve cliënten zijn vaak aan de slag in het atelier. Hun producten verkopen ze vervolgens zelf in het winkeltje. Park Piahoeve is geopend voor bezoekers en een begrip in de wijde omtrek van Heel!
Informatie: www.stanna.nl/verwanten/waar-is-het-te-doen-1

De NLDoet vrijwilligers konden na de klussen weer met een grote glimlach en voldaan naar huis.