Nieuws

Vrijwilliger Hans Stoop

Vrijwilliger Hans Stoop

Hans is vrijwilliger bij St. Leergeld.
Deze stichting is in 2015 opgezet door de Gemeenten om gemeentetaken op het gebied van armoedebestrijding over te dragen.
De verwachting was dat een dergelijke stichting laagdrempeliger zou zijn dan een “gemeenteloket” en zodoende een groter bereik zou hebben.

Hans vertelt: Gezinnen aan de onderkant van onze samenleving hebben niet de mogelijkheid om hun kinderen mee te laten doen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten zoals schoolreisjes, lidmaatschap van een vereniging of hebben het geld niet om een laptop te kopen, een fiets om naar school te gaan, wat wel belangrijk is voor hun ontwikkeling.
Jeugdfonds Sport en Cultuur is een samenwerking met ons aan gegaan, om ook de sportkleding voor de kinderen te kunnen aanschaffen
Gezinnen die het niet breed hebben met kinderen tussen de 4 en 18 jaar kunnen bij ons terecht.
Als er een hulpvraag komt doen wij eerst een intake over de financiële stand van zaken.
Hans houdt zich vooral bezig met gezinnen die uit het buitenland komen.
Wij geven geen geld maar betalen rechtstreeks aan de winkel, sportclub, school etc.

En waarom hij dit werk is gaan doen?
Volgens Hans zit het in de genen: “hulp bieden zat er al in bij mijn opa, die had een tuinderij en als op zondag iemand iets nodig had kon dat, maar dan wel zonder te betalen.
Je krijgt zoveel terug van de mensen, en het is toch ook onze plicht om hulp te bieden aan diegenen die het nodig hebben?
Van mijn broers en zussen zijn er ook verschillende die in het vrijwilligerswerk zitten”.

Hans is op zoek naar vrijwilligers; interesse? Op onderstaand adres leest U alles over zijn werk en kunt U zich ook aanmelden.
https://www.leergeldleudalmaasgouw.nl/