Nieuws

Vrijwilliger Mathieu van Riet

Vrijwilliger Mathieu van Riet

Mathieu is 70 jaar en vrijwilliger voor de Wensbus.

“Na mijn pensionering wilde ik graag nog iets nuttigs doen en dan kom je vanzelf bij vrijwilligerswerk uit,” vertelt hij.
Zo kwam hij in eerste instantie bij de kledingbank terecht; daar zochten ze chauffeurs om  kleding  op te halen in het land. Dat doet hij samen met andere een vrijwilliger iedere dinsdag.

Via de Dorpsraad Stevensweert werd hij benaderd om de Wensbus te bemannen, want ze hadden 20 chauffeurs nodig vóór ze van start konden gaan.
De Wensbus ondersteunt hulpbehoevenden binnen de gemeentegrenzen.
Zij kunnen hiervan gebruik maken om naar de dokter te gaan, boodschappen te doen, familie bezoeken etc.
Men kan zich één dag van tevoren aanmelden tussen 17.00 en 20.00 uur.

Mathieu vertelt:
“Het is zo’n dankbaar werk, de mensen zijn blij dat ze geholpen worden en vooral het praatje maakt het juist zo leuk, dan is de rit ook zo weer voorbij.
Zo kreeg ik ook een telefoontje van het Ziekenhuis; “hier staat een man die naar huis moet maar hij weet niet hoe hij dat kan regelen, kun jij hem ophalen?”
Normaal kan dat niet omdat hij niet aangemeld was, maar gezien ik voor die dag geen ritten meer had kon ik die man toch helpen.
Voorlopig ben ik 1 keer per maand ingepland, maar als het zo uitkomt ben ik altijd bereid om bij te springen natuurlijk.”

Er rijden 2 Wensbussen in de Gemeente Maasgouw, eentje aan de oostkant van de Maas en eentje aan de westkant, die bemand worden door 35 chauffeurs.