Nieuws

Vrijwilligers Annie Wilms en Jo Wolff

“’t Leuke” is de accommodatie van en voor de inwoners van de Gemeente Beegden.

In “De Hoeskamer ’t Leuke” kan men een kaartje leggen, gezellig kletsen, een oude hobby weer oppakken of juist iets nieuws leren en is toegankelijk voor iedereen in Beegden. Voor wie dat wil wordt er s ’middags een warme maaltijd geserveerd tegen een kleine vergoeding.

De twee vrijwilligers zijn Annie Wilms en Jo Wolff.

Annie is 57 jaar; Bij de grote ontslaggolven in de zorg werd ook Annie ontslagen bij Roncalli.

Zodoende kreeg ze, naast dat ze voor haar moeder zorgt en haar dochter een dag in de week de helpende hand toesteekt, tijd over die ze toch graag in de zorgsector wilde opvullen. Om wat te betekenen voor de maatschappij is haar grootste drijfveer en met heel veel plezier neemt ze dan ook de taak op zich om met bezoekers samen een invulling te geven aan de dagen in De Hoeskamer. Ze geeft cursussen, zoals bloemschikken, kaart met bezoekers, helpt bij de verzorging van de maaltijden en biedt iedereen een helpende hand en een luisterend oor.

Jo is 62 jaar; Hij werkte 25 jaar bij de Steenfabriek in Wessem. Helaas kreeg hij een nierziekte die hem het werken onmogelijk maakte. Tot 2010 zorgde hij voor zijn moeder. Door zijn ziekte kon hij niet veel ondernemen, maar tot zijn grote vreugde kreeg hij in 2010 een donornier.  Zo had hij meer vrijheid in zijn doen en laten en wilde hij graag vrijwilligerswerk gaan doen. Dat vond hij bij de Hoeskamer; hij is chauffeur voor de mensen die niet op eigen kracht naar de Hoeskamer kunnen komen. Hij doet dit met zijn eigen auto.” Je bouwt als vanzelf een band op met de mensen die je uit en thuisbrengt en dan word je ook een vertrouwenspersoon”.

De tijd tussen de ritten door doet hij alles wat er zich zo voordoet en hij mag graag helpen met legpuzzels.

Twee kanjers!

Kom eens een kijkje nemen in “De Hoeskamer ‘t Leuke”, kopje koffie of thee meedrinken, we zoeken nog vrijwilligers, misschien iets voor jou? Adres: Gemeenschapshuis "'t Leuke", Leukenstraat 6 in Beegden.