Nieuws

Vrijwilligster Jikke Stoffelen

Vrijwilligster Jikke Stoffelen

Jikke is vrijwilligster bij dagverblijf “Natuurlijk met dieren”, dat bestaat uit een manege in Heel en een dagverblijf in Wessem, waar een zinvolle dagbesteding voor mensen met een hulpvraag wordt geboden.

Acht jaar geleden verhuisde Jikke naar Limburg en nam ze paardrijles bij de manege.
Ze vertelt;  zo leerde ik Valerie kennen, die eigenaresse is van de manege en het dagverblijf en zij vroeg mij of ik zin had om haar te komen helpen.
Zij vertelde zo enthousiast over haar werk, dat leek mij ook erg leuk.
Omdat ik door een chronische ziekte geen reguliere baan kan hebben, had ik eerder al als vrijwilligster gewerkt in een dierenasiel, dus de stap was snel gezet.
Thuis heb ik ook 2 honden, geiten en cavia’s en die verzorg ik s ’morgens.
Op maandag-dinsdag- en donderdagmiddag help ik hier in Wessem met de dagbesteding en op woensdag is paardendag in Heel.

Rond de middag komt Valerie met de cliënten hier naar Wessem en gaan we gezamenlijk koken en eten. We hebben honden, katten, cavia’s die verzorgt moeten worden en daarna is het tijd voor knutselen, hond uitlaten, ook de honden uit de buurt.

De omgang met dieren staat centraal bij ons, samen met activiteiten in de natuur, zoals het verzorgen van de moestuin, groente en fruit oogsten en nieuwe zaden planten.
Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening dus kan ik het iedereen aanraden, en wij zijn natuurlijk altijd op zoek naar vrijwilligers.
Dus hierbij maak ik graag van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen om ons team te komen versterken. Voor meer informatie www.dagverblijf-natuurlijkmetdieren.nl