Nieuws

Wij zijn op zoek naar jou…!

Vandaag, 7 december, staat landelijk in het teken van de vrijwilliger. Ook in de gemeente Maasgouw worden op deze dag de vrijwilligers bedankt voor hun onmisbare inzet!

7 miljoen vrijwilligers in Nederland
Op dit moment telt Nederland al bijna 7 miljoen vrijwilligers. Dit zijn er misschien meer dan je misschien denkt. Ook in de gemeente Maasgouw zijn er natuurlijk velen actief. Misschien ben jij zelf wel een van hun. Want wie helpt de bewoonster van een zorgcentrum wekelijks met kienen? Een vrijwilliger. Wie schrijft iedere keer dat leuke artikeltje in het clubblad over van de voetbalclub? Een vrijwilliger. Wie leest er voor aan de kinderen van een Syrisch gezin? Een vrijwilliger. Van alle Nederlanders boven de 15 verricht meer dan de helft vrijwilligerswerk.

Toch is er nog steeds een tekort aan vrijwilligers… ook in de gemeente Maasouw!
Ook op plaatsen waar je wellicht nooit aan denkt en juist nu meer dan ooit. Zo zoekt een jongeman met een beperking een maatje die met hem Fifa kan spelen op de playstation. Of kun je met je luisterend oor iemand steunen via de Luisterlijn en hem of haar misschien wel inzicht geven in zijn problemen. Ben je liever in de natuur? Wat dacht je dan van begeleider van activiteiten van Natuurmonumenten in Stevensweert? En bij het zorgcentrum in Wessem is men op zoek naar vrijwilligers die zorgen voor een gezellig ontbijtje voor de bewoners. Zet je je vrije tijd liever in voor iets anders? Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw heeft een vacaturebank met actuele vacatures voor vrijwilligerswerk in deze gemeente. Kijk hiervoor eens op www.klikmaasgouw.nl Staat er niets leuks voor jou tussen? Vraag dan de medewerkers van het Steunpunt Vrijwilligers om samen met jou te kijken naar andere vormen van vrijwilligerswerk waar je blij van wordt! Wist je overigens dat deze medewerkers zelf ook vrijwilligers zijn? En dat ook zij op zoek naar vrijwilligers om hun team te versterken…?!

Op zoek naar jou!
Vrijwilligerswerk geeft voldoening en het staat goed op je CV! Het brengt je ook in contact met mensen die je anders nooit had ontmoet. Kortom: vrijwilligerswerk verrijkt je leven! En is in jouw agenda maar af en toe een plekje vrij om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Ook dan zijn veel verenigingen en organisaties juist op zoek naar jou!