Nieuws

Viering Nationale Vrijwilligersdag 7 december 2018 in Thorn

Viering Nationale Vrijwilligersdag 7 december 2018 in Thorn


THORN - KlikMaasgouw vierde Nationale Vrijwilligersdag met de vrijwilligers van Gemeentemuseum Het Land van Thorn en Abdijkerk Sint-Michaël in Thorn.
Zoals elk jaar vierde het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw, oftewel KlikMaasgouw met organisaties uit een van de kernen van Maasgouw en hun vrijwilligers op deze dag de inzet en belangrijke rol van die vrijwilligers. Met name wordt op deze dag en bijeenkomst dank naar hun uitgesproken, want ze doen waardevol werk en we hebben ze hard nodig,
Vrijwilligers zijn in onze samenleving niet meer weg te denken!
Zoals vermeld was KlikMaasgouw dit jaar op 7 december op bezoek bij twee organisaties in Thorn namelijk:
Gemeentemuseum Het Land van Thorn en de Abdijkerk Sint-Michaël in Thorn.
Medewerkers van KlikMaasgouw en vrijwilligers van beide organisaties stonden, onder het genot van koffie en vlaai en de uitreiking van een bos bloemen, stil bij de taken en werkzaamheden van deze vrijwilligers, maar ook bij de rol van bemiddeling en advisering t.a.v. vrijwilligerswerk door het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw, KlikMaasgouw, dat overigens ook uit vrijwilligers bestaat.
Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller!
Alhoewel het nooit goed is aangetoond waarom vrijwilligerswerk zo’n positieve invloed op de gezondheid heeft, wordt toch algemeen aangenomen dat het element van ‘zingeving’ belangrijk is. Als je ‘s ochtends opstaat op een dag dat je vrijwilligerswerk gaat doen, heb je er zin in, omdat je weet waarom je het doet. De essentie van het doen van vrijwilligerswerk is, dat je er niet voor wordt betaald, maar omdat je het doet vanwege de voldoening die je ervan krijgt. Die voldoening komt voort uit het feit dat je iets voor een ander doet!
Deze bevindingen worden bevestigd door de vrijwilligers van de beide door KlikMaasgouw.nl bezochte organisaties in Thorn namelijk:
 - het geeft voldoening
 - onderhouden van sociale contacten
 - het nuttig bezig zijn
 - iets betekenen voor een ander
Kortom: een waardevolle bezigheid voor henzelf en ook iets betekenen voor een ander.
Na de gezellige bijeenkomst in het Cultureel Centrum in Thorn, waar het “dank je wel” in het kader van ‘Nationale Vrijwilligersdag’ aan beide organisaties werd medegedeeld, gevierd en besproken door KlikMaasgouw en wethouder Math Wilms, werd deze dag naar ieders tevredenheid afgesloten.

KlikMaasgouw/Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw
Bezoekadres :Sociaal Maatschappelijk Centrum De Spil,
                       Suikerdoossingel 49, Maasbracht
Telefoon        :0475-852500
E-mail            :info@klikmaasgouw.nl
Website         :www.klikmaasgouw.nl
Facebook      :facebook.com/klikmaasgouw
Spreekuur     :vrijdag van 10.00-12.00 uur