Veel gestelde vragen

Hoe werkt de vacaturebank

Hoe werkt onze Vacaturebank? Klikmaasgouw.nlĀ is de website voor vrijwilligerswerk in en om de regio Maasgouw. Klikmaasgouw.nl brengt gemotiveerde vrijwilligers en organisaties en verenigingen, die vacatures hebben, bij elkaar. Deze site ondersteunt het werven, matchen en bemiddelen van zowel vrijwilligers als organisaties en hun vacatures. Er zijn geen kosten verbonden aan inschrijving, bemiddeling, advies en/of informatie.

Gevarieerd functie aanbod
Activiteitenondersteuner, administratie, balie en receptie, bestuur/organisatie, buitenwerk, dieren en natuur, cultuur, sport en spel, educatie, informatica, media, publiciteit, gastvrouw/heer, beheer, huishoudelijk, verzorging, kinderopvang, persoonlijke begeleiding, technisch / klussen, thuisadministratie, vluchtelingenwerk / taalcoach. In het algemeen zijn veel van deze functies regelmatig of steeds beschikbaar.

Klikmaasgouw.nl is actief in en om de regio Maasgouw, dat wil zeggen in Beegden, Heel, Panheel, Linne, Maasbracht / Brachterbeek, Ohé en Laak, Stevensweert, Thorn en Wessem. Daarnaast plaatsen ook organisaties uit omliggende gemeenten regelmatig vacatures bij de site.

Eenvoudig inschrijven:

Vrijwilligers
Vrijwilligers schrijven zich online in bij ‘Vrijwilligers gratis inschrijven’ en ontvangen per omgaande een bericht van ontvangst. Vervolgens worden ze uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een consulent van klikmaasgouw.nl of soms met de betreffende organisatie.
Ook kunnen geïnteresseerden direct reageren op vacatures, waarna de betreffende organisatie rechtstreeks met hen contact opneemt.

Persoonlijke gegevens van ingeschreven vrijwilligers worden geheel vertrouwelijk behandeld en niet getoond op de site.

Organisaties
Organisaties en verenigingen dienen zich online aan te melden bij ‘Organisaties aanmelden’. Zodra de aanmelding door het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw is geaccepteerd, ontvangt de organisatie op het opgegeven e-mailadres een wachtwoord om in te inloggen. Vervolgens kan de organisatie vacature(s) en/of project(en) aanmelden en/of gegevens wijzigen.
Klikmaasgouw.nl staat voor een persoonlijke aanpak. Daarom volgt na inschrijving een kennismakingsgesprek tussen de contactpersoon van de organisatie en een bemiddelaar van klikmaasgouw.nl. Na een voorselectie worden een of meer vrijwilligers bij de organisatie voorgesteld.

Vacatures
Aangemelde vacatures worden door het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw gecontroleerd alvorens deze op de website worden geplaatst. Zo mag er bijvoorbeeld geen sprake zijn van verdringing van de arbeidsmarkt.

De website en de vacaturebank van klikmaasgouw.nl worden beheerd door het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw.